[go: up one dir, main page]

0% found this document useful (0 votes)
2K views7 pages

Conversation Test M6 Pt. 1 W. Answers

The document contains a teacher's conversation test with multiple situations and response options. It tests appropriate responses in daily conversations covering introductions, at the doctor's office, asking for directions, making plans with friends, and other common scenarios. For each situation there are 4 response options and the teacher provides the correct answers. The test is meant to improve students' conversational English skills.

Uploaded by

Kimpil
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
2K views7 pages

Conversation Test M6 Pt. 1 W. Answers

The document contains a teacher's conversation test with multiple situations and response options. It tests appropriate responses in daily conversations covering introductions, at the doctor's office, asking for directions, making plans with friends, and other common scenarios. For each situation there are 4 response options and the teacher provides the correct answers. The test is meant to improve students' conversational English skills.

Uploaded by

Kimpil
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 7

Teacher Kims Conversation test Pt.

1
Communication

1. Situation: Making an introduction
Mary: John, Id like you to meet Christie. Christie, this is John.
John: ______________A_____________________________
Christie: Im pleased to meet you.
John: _______________B_____________________________
A. 1. Im fine thanks, and you.
2. How do you do?
3. How have you been doing?
4. How are you doing

B. 1. Thank you for your time.
2. See you later.
3. Good to see you again.
4. Nice to meet you, too.
Answer: A: 2 B: 4

2. Situation: At the doctors office.
Nurse: May I help you?
Mr. Tom: _______________________A__________________
Nurse: _______________________B_________________
Mr. Tom: No, Im afraid not.
Nurse: In that case, it may take some time. Lets see, Dr. Lee can see you at 11.00

A. 1. No, Im not feeling well.
2. Yes, Id like to see a doctor.
3. If you want to doubt it
4. I doubt it.

B. 1. Do you have an appointment?
2. What doctor do you see?
3. Are you feeling unwell?


4. You will have to wait.

Answer: A: 2 B: 1
3. Situation: At a bus stop
Tourist: Excuse me. Im trying to get to the Victory Monument ______A____________
Student: Well, any bus except Number 4. Number 4 turns off at Siam Square and goes down
Phyathai Road.
Tourist: ________________________B______________________
Student: About every five minutes. Therell be one along in a few minutes.

A. 1. Where are the buses going?
2. How do I take a bus?
3. Can I take any buses?
4. Are the buses running?

B. 1. How many minutes do the buses stay?
2. How long do the buses go?
3. How much time do the buses stay?
4. How often do the buses run?
Answer: A: 3 B: 4

4. Situation: Suda has a problem with her health.
Suda: _______________A___________________
Wirat: You should take some aspirin.
Suda: ________B________. Thanks a lot.

A. 1. I have a high fever.
2. I dont enjoy eating sardines.
3. I hate getting up early.
4. I usually have egg and ham.

B. 1. Oh, really?
2. Thats terrible
3. Youre right.
4. Oh, Im sorry.



Answer: A: 1 B: 3
5. Situation: Ann and Andy are in the living room.
Ann: ____________A____________________
Andy: Black and only a little sugar.
Ann: ____________B____________________
Andy: Thanks, I appreciate it.

A. 1. What about coffee?
2. What would you like for breakfast?
3. Would you like a piece of toast?
4. Would you please bring me a cup of coffee?

B. 1. Yes, please.
2. Thanks a lot.
3. Youre welcome.
4. Here you are
Answer: A: 2 B: 4
6. Situation: Ralph is talking to his brother, Winston.
Ralph: Would you like to see the movie. Jurassic Park tonight?
Winston: ____________A__________. I have to prepare for a job interview and I m feeling
rather worried.
Ralph: ___________B___________ you go to sleep early so youll feel relaxed in the morning.
Winston: Thanks for your suggestion.

A. 1. I dont like to see it.
2. Im busy, but lets go.
3. Id love to, but I cant.
4. Oh, Ive wanted to do that.

B. 1. How do
2. How come
3. Why dont
4. Why mustnt



Answer: A: 3 B: 3

7. Situation: Wirat wants Jane to go to the concert with him.

Wirat: Have you heard about the Bird Concert next Sunday?
______________A__________________
Jane: Sunday, April 12?
Wirat: Yes. If not, lets go.
Jane: ___________B_________ But Im afraid. I wont be able to.
I have to attend a meeting.

A. 1. Its a pity youre too busy today.
2. I was wondering if you were doing anything.
3. Dont you want to do anything interesting?
4. Why dont we go to the concert together?

B. 1. Id love to
2. Youll be lucky
3. As agreed
4. When possible
Answer: A: 2 B: 1

8. Situation: Pranee and Somchai want to do something tonight
Pranee: ________________A______________________
Somchai: ________________B______________________
Pranee: Thats a good idea.

A. 1. Where shall we have lunch?
2. How do you like the music today?
3. What shall we do tonight?
4. What do you think I will do?

B. 1. Why not sometime before noon?
2. Why dont we go to the cinema?
3. What do you think of it?


4. Where shall we have dinner?
Answer: A: 3 B: 2
9. Situation: A tourist is asking for directions.
Ken: Excuse me, can you spare a minute?
Toy: Sure, ____________A_____________?
Ken: The thing is were lost. And ______B____________ weve completely lost our sense of
direction.

A. 1. how can you help me
2. what can I do for you
3. where do you want to go
4. what time is it

B. 1. to make it worse,
2. seriously
3. to make sure
4. fortunately

Answer: A: 2 B: 1

10. Situation: Burt is applying for a new job and is very confident about himself.

Raelene: Hi, Burt. I heard you're looking for a new job.
Burt: Yeah. I just had an interview yesterday.
Raelene: Oh. How did it go?
Burt: ..A.. They said they would make a decision by this Friday.
Raelene: This Friday? Looks like ..B.
Burt: Yeah! I think so, too.

A. 1. They think its too bad
2. I think I did well.
3. I hope I would do it.
4. They went well.

B. 1. they want to hire the person as quickly as possible.


2. you want to get a good job that makes much money.
3. theyve chosen someone else.
4. Ill certainly get the job.

Answer: A: 2 B: 1

11. Situation: John doesn't feel well because he is fairly tired from a party he had late into the
midnight. Mary suggests that John should go home and take a rest.

Mary: You look tired. Didn't you get enough sleep last night?
John: No. I had a bunch of my friends over and we partied until the wee hours.
Mary: A..
John: I guess I just can't take late nights like I used to. My head is spinning and I have a
migraine.
Mary: ..B..
John: I wish I could, But I dont think I can keep my eyes open long enough to drive home.

A. 1. No wonder you look so bad!
2. I think its good.
3. So you enjoyed your friends company.
4. Sounds great!

B. 1. I guess you might take an aspirin.
2. You should have taken an aspirin.
3. I think you need to go home and take a rest.
4. You should ask a pharmacist to prescribe.

Answer: A: 1 B: 3

12. Situation: Connie wants to buy new ski parka, but John doesnt agree.


Connie: Look at this catalog, John. The ski parka is on sale.
John: .A. You have one already.
Connie: But I bought it a long time ago.


John: B..
Connie: You dont understand! That was last year's style.

A. 1. Why did you remember?
2. When was happening?
3. Whats on your mind?
4. How did it go on?

B. 1. Thats all right. Is it long?
2. Yeah right! One year is long?
3. No. One month is too long?
4. Yes, thats good. One year isnt long?
Answer : A: 3 B: 2
13. Situation: Erica is planning the menu for the dinner party next week. All of a sudden, she
remembers that she has forgotten to invite Linda....
Erica: I've sent out the invitations for the dinner party.
Manuel: ..A.
Erica: We've got to plan the menu.
Manuel: Oh, that's right. Do you have anything in mind?
Erica: .B we had at Pompa last time. Remember I asked the
chef for the recipe?
Manuel: Yeah, but did you forget that Linda doesn't eat chicken?

A. a. Certainly. What is real?
b. Yes. When might I go?
c. Thats good. Now what should we do?
d. How many have you invited?

B. a. Were going to have dinner at the restaurant
b. I liked nothing
c. Please recommend what we had
d. I think Im going to make the chicken salad

Answer : A: 3 B: 4

You might also like