1. Bisaya: Kung mo-tingdog mo-mubo, kung mulingkod mo-taas.
English: When it stands, it becomes short; when it sits, it becomes tall.
Answer: Iro (Dog)
2. Bisaya: Wala sa langit, wala sa yuta, makalipong sa huna-huna.
English: Not in the sky, not on the ground, but it makes the mind dizzy.
Answer: Alak/Tuba (Alcohol/Palm wine)
3. Bisaya: Baboy sa lasang, ang tunok puro lansang.
English: A pig in the forest, its thorns are all nails.
Answer: Nangka (Jackfruit)
4. Bisaya: Dako nga balay, daghang bintana, wala’y pultahan.
English: A big house, many windows, but no door.
Answer: Langit (Sky)
5. Bisaya: Ako’y usa ka halas, walay tunob, pero daghan ang agi.
English: I am a snake with no feet, but I leave many tracks.
Answer: Ballpen (Pen)
6. Bisaya: Naay mga ngipon, pero dili mokaon.
English: It has teeth, but it doesn’t eat.
Answer: Sukod (Comb)
7. Bisaya: Naay mata, pero dili makakita.
English: Has eyes but cannot see.
Answer: Karayom (Needle)
8. Bisaya: Dili sapa, dili dagat, pero daghan ug isda.
English: Not a river, not a sea, but has many fish.
Answer: Palengke (Market)
9. Bisaya: Baga’g nawong, nagpatong-patong.
English: Has a thick face, stacked on top of each other.
Answer: Papil (Paper)
10. Bisaya: Duha ka ikog, usa ra ka ulo.
English: Two tails, one head.
Answer: Gunting (Scissors)
11. Bisaya: Sa buntag tan-awon, sa gabii tago-on.
English: Seen in the morning, hidden at night.
Answer: Adlaw (Sun)
Robby
1. Puwa unya bunguton, kung imong ukbon naay liso sa ilawom: rambutan
2. Baboy sa lasang, ang tunok puro lansang: tren
3. Sa atubangan hulbota, sa kilid duslaka: posporo