[go: up one dir, main page]

0% found this document useful (0 votes)
120 views4 pages

KITAB SAFINAH-WPS Office

The document contains a series of questions and answers related to Islamic teachings, specifically focusing on the book 'Safinah'. It covers various topics including the rules of reading 'Bismillah', the pillars of Islam, the duties of angels, and the classifications of impurities. The questions are structured as a quiz for students at the Pondok Pesantren Tahfidzul Qur'an Miftahul Huda Al-Makiyyah in Tasikmalaya, Indonesia.

Uploaded by

Nizar Falaq
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
120 views4 pages

KITAB SAFINAH-WPS Office

The document contains a series of questions and answers related to Islamic teachings, specifically focusing on the book 'Safinah'. It covers various topics including the rules of reading 'Bismillah', the pillars of Islam, the duties of angels, and the classifications of impurities. The questions are structured as a quiz for students at the Pondok Pesantren Tahfidzul Qur'an Miftahul Huda Al-Makiyyah in Tasikmalaya, Indonesia.

Uploaded by

Nizar Falaq
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

PONDOK PESANTREN TAHFIDZUL QUR’AN

MIFTAHUL HUDA AL-MAKIYYAH


Jl.Pamegatan Ds. Margahayu Kec. Manonjaya Kab. Tasikmalaya
Prov. Jawa Barat Tlp. 085792981662

SOAL ULANGAN KITAB SAFINAH

1.Saha pengarang kitab Safinah?


Jawaban : Syekh Salim bin sumer
2.ari hukumna maca bismillah kabagi sabaraha,sebutan?
Jawaban : Kabagi 4 wajib,sunat,makruh,haram
3.contoan maca bismillah anu wajib?
Jawaban : saperti maca bismillah Dina Fatihah waktu keur solat
4.contoan maca bismillah anu sunat?
Jawaban : saperti maca bismillah Dina waktu ngamimitian pagawean anu SAE
5.contoan maca bismillah anu di haramkeun?
Jawaban : saperti maca bismillah Dina waktu rek migawe anu di haramkeun
6.sebutan alesan kunaon pangna musonif ngamimitian ngarang Kana iyeu kitab make
bismillah?
Jawaban : Aya 2 1.pedah turut Kana kitabullah Dina Fatihah Aya bismillah .2.pedah
Aya hadits nabi Muhammad Saw ‫كل أمر ذي بال اليبداءفيه ببسم اللهالرمن‬
‫الرسم فهو التر او القطع او اجذم‬
7.puji kabagi sabaraha sebutan?
Jawaban : kabagi 4 qodimun liqodimin, qodimun li haditsin,haditsun lihadtlitsin,
haditsun li Qadimin
8.ma’nana solawat TI Allah naon namina?
Jawaban : Rohmat
9.ma’nana solawat TI malaikat naon namina?
Jawaban : istighfar Atawa menta pangampura
10.manana solawat TI manusia naon namina?
Jawaban : ngadoa
11.Naon anu di ngaranan Ali?
Jawaban : nyaeta keluarga nabi TI bani Hasyim sareng Banu mutholib
12.naon anu di ngaranan sohabat ?
Jawaban : nyaeta jalmi anu pernah kumpul sareng nabi Sarta iman sabada nabi janten
rosul,sanajan samemeh di parentah dawah rosul ka umatna
13.rukum Islam Aya sabaraha?
Jawaban : Aya5
14.bacakeun dua kalimat syahadat? ‫أشهد ان ال اله اال الله و اشهدان‬
‫محمدرسول الله‬
15.ngaran rukun nyaeta? ‫ ما وجب وانقطع منها‬perkara nau wajib narima pegat
pegat Atawa hente salawasna di lakonan
16.naon anu di ngaranan rukun Dina solat?
Jawaban : perkara anu wajib di lakonan Dina waktu keur solat, tapi narima pegat
pegat cara maca iftitah, hente kudu terus terus maca iftitah tapi kaselang ku rukun
rukun anu sejenak
17.sebutan sadaya na rukun iman?
Jawaban : iman ka Allah, iman ka malaikat na Allah, iman kana pirang pirang kitabna
Allah,iman ka para rosul na Allah,iman kana poe akhir,iman kana papasten Hade
goreng Kabeh TI Allah
18.naon anu di ngaranan ku malaikat?
Jawaban : nyaeta jisim bangsa cahaya anu lain lemes,lain lalaki,lain awewe,lain
wandu,tur te boga bapa jeng te boga indung,anu Tara tuang jeng ngaleet
19.ari jumlah malaikat anu wajib di kanyahoken Aya sabaraha? Aya 10
20.naon tugas na malaikat Mikail? nurunkeun hujan Atawa Rizqi
21.aya sabaraha sadayana kitab anu di turunkeun ka nabi nabi na Allah?
Jawaban : Aya 104 anu 100 sok di sebut suhuf,anu 4 anu sok di sebut kitab
22.sebutan rincian suhuf anu 100?
Jawaban : Ka nabi syis 60 suhuf,ka nabi Ibrahim 30 suhuf,ka nabi Musa samemeh
taurot 10 suhuf
23.kitab anu 4 di turunkeun ka Saha wae?
Jawaban : Kitab taurat ka nabi Musa,kitab Zabur ka nabi daud, kitab Injil ka nabi
Isa,kitab Al Qur'an ka nabi Muhammad Saw
24.naon cirinya baleg anu ka 1? sampurna na umur 15 tahun
25.naon anu di ngaranan ku tartib?
Jawaban : ngaheulaken anu kudu tiheula,manderiken anu kudu panderi
26.ari ngaran niat nyaeta?‫قصد شئ مقترنا بفعله‬
27.ari Ngaran cai saetik nyaeta?
Jawaban : Cai anu kurang Tina 2 kulah,maka hukumna najis lamun katibaan najis sok
sanajan henteu baroabah rasa,rupa jeng ambe
28.ari ngaran cai loba nyaeta?
Jawaban : cai 2 kulah Atawa lewih loba,maka hukumna henteu najis lamun katibaan
najis,kajaba lamun barobah rasa rupa jeng ambe
29.sebutan perkara anu ngawajibkeun adus?
Jawaban : Aya 6 ngasupkeun hasafah Kana parji sok sanajan di bungkus 2.kaluar cai
mani,ku jalan naon wae 3.kusabab hed 4.kusabab nifas 5.ngajuru 6.maot
30.naon di ngaranan getih hed?
Jawaban : Getih anu kaluar tungtung Jero rahim awewe Dina pirang pirang waktu anu
di tangtuken tur jalan sehat
31.aya sabaraha syarat na wudhu sebutan 3?
Jawaban : Aya 10 Islam,hideung, bersih Tina hed jeng nifas
32.batal te lamun sarena jalma anu bari diuk kalawan bujurna heunteu robah robah
Tina tempat diukna?
Jawaban : hente batal
33.sebutan pangharaman pikeun jalma anu te boga wudu?
Jawaban : Aya 4 haram solat, haram towaf,haram nyabak Qur'an,haram mawa Qur'an
PONDOK PESANTREN TAHFIDZUL QUR’AN
MIFTAHUL HUDA AL-MAKIYYAH
Jl.Pamegatan Ds. Margahayu Kec. Manonjaya Kab. Tasikmalaya
Prov. Jawa Barat Tlp. 085792981662

34.sebutan pangharaman pikeun jalma anu junub?


Jawaban : Aya 6 haram solat, haram towaf, haram nyabak Qur'an, haram mawa
Qur'an,haram maca Qur'an,haram cicing di masjid
35.aya sabaraha sabab sabab tayamum?
Jawaban : Aya , 1. kusabab eweh cai, 2. kusabab geuring anu Matak madarat lamun ka
kenalan cai 3.kusabab halabhab na hayawan anu di mulyakeun ku hukum syara
36.sebutan hayawan anu te di mulyakeun ku hukum syara?
Jawaban : Aya 6 jalma tukang ninggalkeun solat,jalma anu jinah Muhson,jalma anu
murtad,kafir harobi,anjing galak,Bagong
37.lamun taneuh na kacampur ku tipung Atawa jenung sajabana sah te tayamumna?
Jawaban : hente sah
38.aya sabaraha farduna tayamum,kumaha niatnya?
Jawaban : Aya 5 niatna ‫نويت التيمم الستباحة الصالة من الحدث الصغر لله‬
‫اعلى‬
39.batal te tayamumna si jalma lamun eta jalma murtad?
Jawaban : batal
40.naon perkara anu bisa suci Tina perkara anu najis?
Jawaban : Aya 3, a.) arak dimana-mana jadi cuka kalawan dzatiahna
sorangan ,kalawan hente di campuran ku benda anu sejen. b.) kulit bangke dimana
mana di samak,kajaba kulit anjing jeng Bagong , c.) perkara anu ges najadi hayawan
saperti daging bangke najis tuluy buruk nepika jadi bilatung ,Tah eta bilatung jadi suci
tapi te halal
41.kumaha cara nyamak kulit bangke?
Jawaban : 1.picen heula daging anu nempel Kana kulitna jeng picen buluna 2.tuluy di
gosok ku kekesadan jeng di kumbah 3.lamun nyamakna ku anu najis,maka kudu di
kumbah ku anu bersih
42.sebutan pirang pirang najis?
Jawaban : 1.najis mugoladoh 2.najis mukhofafah 3.najis mutawasitoh
43.naon Anu di ngaranan ku najis mugholadoh?
Jawaban : najis anu di beuratkeun Dina nyucikeun Nana saperti najis anjing jeng
Bagong Atawa anak salah sahiji anjing jeng Bagong
44.naon anu di ngaranan ku najis mukhofafah?
Jawaban : Najis anu di entengkeun Dina nyucikeun Nana, saperti cai kiih budak lalaki
anu can tepi ka umur 2 taun,sarta can barang tuang salianti cai susu indungna
45.naon anu di ngaranan ku najis mutawasitoh?
Jawaban : Najis pertengahan Dina nyucikeun na saperti tai Hayam jeng sajabana
46.sebutan tatacara nyucikeun najis mugholadoh?
Jawaban : 1.lengitkeun heula jentul eta najis 2. Tuluykumbah ku 7 kali kumbahan 3.
Salah sahiji kumbahan anu 7 kudu make taneh,nepika caina jadi kiruh

47.kumaha cara nyucikeun najis mukhofafah?


Jawaban : Ku ngocorkeun caina Kana eta najis,sarta caina kudu loba tegesna ngalindih
Kana eta najisna
48.sebutan pembagian najis mutawasitoh jeng jelaskeun?
Jawaban : Kabagi 2. 1.mutawasitoh aeniyah nyaeta najis anu Aya jentulna rek rupana
rasana Atawa ambena.cara nyucikeun Nana leungit keun heula rasana,rupana,jeng
ambeuna. 2.mutawasitoh hukmiyyah nyaeta najis anu te Aya rasa rupa jeng ambe cara
nyucikeun Nana cukup ku ngocorkeun Atawa diseblok ku cai
49.sebutken sabaraha pangsaetikna,panglobana,jeng panggolibna zaman hed?
Jawaban : Pangsaetikna sapoe sapeting, panglobana 15 poe 15 peting,panggolibna 6
poe Atawa 7 poe 7peting
50.sebutken sabaraha pangsaetikna panglobana jeng panggolibna zaman nifas?
Jawaban : Pangsaetikna sagejrotan, panglobana 60 poe, panggolibna 40 poe
51.aya sabaraha pangudzuran solat,sebutan?
Jawaban : Aya 2 , 1.kusabab sare Ngan sarena samemeh asup waktu solat 2. kusabab
poho
52.aya sabaraha syarat na solat?
Jawaban : Aya 8
53.hadats kabagi sabaraha sebutan?
Jawaban : kabagi 2 hadits letik,jeng badag
54.naon bedanya hadats badag jeng letik?
Jawaban : - Hadats badag nyaeta anu ngawajibkeun Kana adus
- Hadats letik nyaeta anu ngawajibkeun Kana wudhu
55.Sakumaha batasan auratna awewe merdeka Dina waktu keur solat?
Jawaban : sakabeh badana salianti wajah jeng dampal panangan
56.aya sabaraha rukun solat sebutan 5?
Jawaban : aya 17 niat, takbirotul ihram, maca Fatihah, ruku, tumaninah Dina Ruku
57.sakumaha pangsaetikna tumaninah?
Jawaban : saukuran maca subhanallah

You might also like