Physics 46 Neet 2025
Physics 46 Neet 2025
46
                                            PHYSICS
1.     A physical quantity P is related to four observations a, b, c and d as follows :
       P  a3b2 /c d
       The percentage errors of measurement in a, b, c and d are 1%, 3%, 2% and 4% respectively. The
       percentage error in the quantity P is
       (1) 2%                   (2) 13%               (3) 15%                   (4) 10%
Ans : (2)
              dP    da     db dc 1 dd
Solutions :       3 2                   13%.
                P    a      b     c 2 d
2.     The intensity of transmitted light when a polaroid sheet, placed between two crossed polaroids at
       22.5° from the polarization axis of one of the polaroid, is ( I0 is the intensity of polarized light after
       passing through the first polaroid) :
            I                       I                      I                        I
       (1) 0                    (2) 0                 (3) 0                     (4) 0
            4                       8                     16                        2
Ans : (2)
              I
Solutions : 0 .
              8
3.     A 2 amp current is flowing through two different small circular copper coils having radii ratio
       1 : 2. The ratio of their respective magnetic moments will be
       (1) 1 : 2                (2) 2 : 1             (3) 4 : 1                 (4) 1 : 4
Ans : (4)
Solutions : Magnetic moment = I  A, where I is current in the coil and A is area of the circular coil.
4.     Consider the diameter of a spherical object being measured with the help of a Vernier calipers.
       Suppose its 10 Vernier Scale Divisions (V.S.D.) are equal to its 9 Main Scale Divisions (M.S.D.).
       The least division in the M.S. is 0.1 cm and the zero of V.S. is at x = 0.1 cm when the jaws of
       Vernier calipers are closed.
       If the main scale reading for the diameter is M = 5 cm and the number of coinciding vernier division
       is 8, the measured diameter after zero error correction, is
       (1) 5.08 cm              (2) 4.98 cm           (3) 5.00 cm               (4) 5.18 cm
Ans : (2)
Solutions : 1 MSD = 0.1 cm
       LC = 0.01 cm
       Zero error = –0.1 cm
       Reading = MSR + LC × (VSR)
       MSR = 5 cm
       VSR = 8
       measurement = 5 + 0.01 × 8 = 5.08
       Correct reading = measurement – Zero error
                           = 5.08 – 0.1 = 4.98 cm
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                          PAGE       2
                                                                            NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
5.     A photon and an electron (mass m) have the same energy E. The ratio  photon / electron  of their de
       Broglie wavelengths is : (c is the speed of light)
                                        2m                  1 E
       (1) c 2mE                (2) c                   (3)                     (4) E 2m
                                          E                 c 2m
Ans : (2)
                         hc
                                   2m
Solutions : Photon  E  c              .
             Electron    h          E
                         2mE
6.     De-Broglie wavelength of an electron orbiting in the n = 2 state of hydrogen atom is close to (Given
       Bohr radius = 0.052 nm)
       (1) 0.67 nm              (2) 1.67 nm             (3) 0.067 nm            (4) 2.67 nm
Ans : (1)
                  h     h
Solutions :                0.67 nm.
                  P    2mK
7.     An unpolarized light beam travelling in air is incident on a medium of refractive index 1.73 at
       Brewster’s angle. Then -
       (1) reflected light is partially polarized and the angle of reflection is close to 30°
       (2) both reflected and transmitted light are perfectly polarized with angles of reflection and
       refraction close to 60° and 30°, respectively
       (3) transmitted light is completely polarized with angle of refraction close to 30°
       (4) reflected light is completely polarized and the angle of reflection is close to 60°
Ans : (4)
Solutions : By Brewster’s law
       tan   1.73  3
             tan1    3
             60
       Reflected light is completely polarized.
8.     The kinetic energies of two similar cars A and B are 100 J and 225 J respectively. On applying
       breaks, car A stops after 1000 m and car B stops after 1500 m. If FA and FB are the forces applied
       by the breaks on cars A and B respectively, then the ratio FA/FB is
           2                       1                     1                     3
       (1)                     (2)                   (3)                   (4)
           3                       3                     2                     2
Ans : (1)
                      v2
Solutions : v   2as,  a.
                      2s
9.     A wire of resistance R is cut into 8 equal pieces. From these pieces two equivalent resistances are
       made by adding four of these together in parallel. Then these two sets are added in series. The net
       effective resistance of the combination is
            R                       R                    R                     R
       (1)                     (2)                   (3)                   (4)
           32                      16                    8                     64
Ans : (2)
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                       PAGE       3
                                                                             NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
                   R R       R
Solutions : Req          .
                   32 32 16
10.    An oxygen cylinder of volume 30 litre has 18.20 moles of oxygen. After some oxygen is withdrawn
       from the cylinder, its gauge pressure drops to 11 atmospheric pressure at temperature 27oC. The
       mass of the oxygen withdrawn from the cylinder is nearly equal to
                    100
       [Given, R       J mol1 K 1 , and molecular mass of O2 = 32, 1 atm pressure = 1.01  105 N / m ]
                     12
       (1) 0.144 kg            (2) 0.116 kg            (3) 0.156 kg              (4) 0.125 kg
Ans : (2)
                 PV
Solutions : n2  2  14.544 mol
                  RT
        n  18.2  14.544  3.656 moles
       m  n  M  3.656  0.032  0.116 kg.
11.    In a certain camera, a combination of four similar thin convex lenses are arranged axially in contact.
       Then the power of the combination and the total magnification in comparison to the power (p) and
       magnification (m) for each lens will be, respectively
       (1) p4 and 4m           (2) 4p and m4           (3) p4 and m4             (4) 4p and 4m
Ans : (2)
Solutions : For combination of lens peffective   p. And meffective  m1  m2  m3  m4 .
12.    AB is a part of an electrical circuit (see figure). The potential difference “VA – VB”, at the instant
       when current I = 2 A and is increasing at a rate of 1 amp / second is
                                              i
                                       A                             2        B
                                                  1H        5V
       (1) 6 volt                (2) 9 volt            (3) 10 volt            (4) 5 volt
Ans : (3)
                                                                                                      di
Solutions : The voltage across 2 Ω is 4 volt and polarity    . And the voltage across inductor is L      . Which
                                                                                                      dt
       is 1 and polarity .
13.    A body weighs 48 N on the surface of the earth. The gravitational force experienced by the body
       due to the earth at a height equal to one-third the radius of the earth from its surface is :
       (1) 27 N                (2) 32 N               (3) 36 N                (4) 16 N
Ans : (1)
                             2
                    R 
Solutions : gh  g        
                   RR /3 
               9
       gh  g
              16
                   9
       W2  48   27 N.
                  16
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                        PAGE         4
                                                                            NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
14.    A full wave rectifier circuit with diodes (D1) and (D2) is shown in the figure. If input supply voltage
       Vin  220sin 100  t  volt, then at t = 15 m sec
                                                       D1
                              Vin
                                                         D2
                                                                 RL
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                       PAGE       5
                                                                             NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
       I1 1  I22
        2 2 2  2 2
          Mr1       Mr2 
        5         T1 5      T2
        r12 r22
           
        T1 T2
       r2 4r2
                T2  108days
       27 T2
17.    The electric field in a plane electromagnetic wave is given by
       Ez  60cos  5x  1.5  109 t  V / m.
       Then expression for the corresponding magnetic field is (here subscripts denote the direction of the
       field)
       (1) Bx  2  107 cos  5x  1.5  109 t  T (2) Bz  60cos  5x  1.5  109 t  T
       (3) By  60sin  5x  1.5  109 t  T         (4) By  2  107 cos  5x  1.5  109 t  T
Ans : (4)
             E
Solutions :     C, where C is a speed of light and E, B and direction of propogation of wave are mutually
             B
       perpendicular.
18.    Two identical charged conducting spheres A and B have their centres separated by a certain
       distance. Charge on each sphere is q and the force of repulsion between them is F. A third identical
       uncharged conducting sphere is brought in contact with sphere A first and then with B and finally
       removed from both. New force of repulsion between spheres A and B (Radii of A and B are
       negligible compared to the distance of separation so that for calculating force between them they
       can be considered as point charges) is best given as :
           2F                       F                     3F                    3F
       (1)                      (2)                  (3)                    (4)
            3                       2                     8                     5
Ans : (3)
                kq
Solutions : F  2          ... 1
                 d
                                      q                      3q
       Finally charge on ball A is and charge on ball B         .
                                      2                       4
            kq 3
       F'  2 
             d 8
            3
        F'  F
            8
19.    An electric dipole with dipole moment 5  106 Cm is aligned with the direction of a uniform electric
       field of magnitude 4  105 N / C . The dipole is then rotated through an angle of 60° with respect to
       the electric field. The change in the potential energy of the dipole is :
       (1) 1.0 J               (2) 1.2 J              (3) 1.5 J               (4) 0.8 J
Ans : (1)
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                            PAGE   6
                                                                             NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
Solutions : Ui  PEcos   2 J
       Uf  PEcos60  1 J
        U  1.0 Joule.
20.    A microscope has an objective of focal length 2 cm, eyepiece of focal length 4 cm and the tube
       length of 40 cm. If the distance of distinct vision of eye is 25 cm, the magnification in the microscope
       is
       (1) 125                 (2) 150                  (3) 250                 (4) 100
Ans : (1)
                                         L D
Solutions : The overall magnification  .
                                         f0 fe
21.    The output (Y) of the given logic implementation is similar to the output of an/a _________ gate.
                                       A
                                                                              Y
                                       B
                                       A
       (1) NAND                (2) OR                 (3) NOR                 (4) AND
Ans : (3)
Solutions : Y  A  B.
22.    A uniform rod of mass 20 kg and length 5 m leans against a smooth vertical wall making an angle
       of 60o with it. The other end rests on a rough horizontal floor. The friction force that the floor exerts
       on the rod is (take g = 10 m/s2)
       (1) 100 3 N             (2) 200 N              (3) 200 3 N             (4) 100 N
Ans : (1)
Solutions :
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                         PAGE       7
                                                                              NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
23.    The current passing through the battery in the given circuit, is
                                                          1.5
                                               
                                         A
                                                      B  C
                                                                     5.5
                                                      E
                                         F                        D
                                               3         
                                                          1/3    5V
       (1) 0.5 A                 (2) 2.5 A            (3) 1.5 A               (4) 2.0 A
Ans : (1)
Solutions : Balance wheat stone bridge is formed so, 6Ω resistance between A and D is neglected.
                 8 1
       So, R    7  10Ω
                 3 3
           V
       I   0.5 A.
           R
24.    A model for quantized motion of an electron in a uniform magnetic field B states that the flux
       passing through the orbit of the electron is n(h/e) where n is an integer, h is Planck’s constant and e
       is the magnitude of electron’s charge. According to the model, the magnetic moment of an electron
       in its lowest energy state will be (m is the mass of the electron)
             he                      heB                   heB                     he
       (1)                       (2)                  (3)                     (4)
            m                       m                   m                    m
Ans : (1)
Solutions : As given,
                  nh
       Flux  
                   e
                 nh
       B  r2        ...  i 
                  e
       Now magnetic moment of rotating electron is
             evr
       M
              2
       For electron undergoing circular motion in magnetic field
            mv        eBr
       r       v
            eB         m
             ev eBr
       M 
             2 m
              nh
       Br2 
              e
           e2 nh
       M      
           2m e
       For n  1
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                         PAGE       8
                                                                                    NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
               he
        M
              2m
25.    Which of the following options represent the variation of photoelectric current with property of light
       shown on the x-axis ?
              Photoelectric
                                                            Photoelectric
                current
                                                              current
       (A)                                            (B)
                             0                                         0
                                 Intensity of light                         Intensity of light
                                                            Photoelectric
             Photoelectric
                                                              current
               current
(C) (D)
                        0                                              0
                                 Frequency of light                         Frequency of light
       (1) A and C             (2) A and D            (3) B and D            (4) A only
Ans : (4)
Solutions : Photoelectric current  intensity of incident radiation.
26.    An electron (mass 9  1031 kg and charge 1.6  1019 C) moving with speed c/100 (c = speed of
                                                
       light) is injected into a magnetic field B of magnitude 9  104 T perpendicular to its direction of
                                                               
       motion. We wish to apply an uniform electric field E together with the magnetic field so that the
       electron does not deflect from its path. Then (speed of light c = 3  108 ms 1 )
                                 
       (1) E is perpendicular to B and its magnitude is 27  102 V m1
                           
       (2) E is parallel to B and its magnitude is 27  102 V m1
                           
       (3) E is parallel to B and its magnitude is 27  104 V m1
                                 
       (4) E is perpendicular to B and its magnitude is 27  104 V m1
Ans : (1)                                                          
Solutions : In the combined field if there is no deflection then E  B  V.
27.    Consider a water tank shown in the figure. It has one wall at x = L and can be taken to be very wide
       in the z direction. When filled with a liquid of surface tension S and density  the liquid surface
       makes angle 0  0  1 with the x-axis at x = L. If y(x) is the height of the surface then the
       equation for y(x) is
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                               PAGE       9
                                                                                   NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
                                                   y
                                                                          0
                                                                               x
                                                                    x=L
                                             dy
       (take   x   sin  x   tan  x  , g is the acceleration due to gravity)
                                             dx
           d 2 y g                   d2y     g             dy      g              d 2 y g
     (1)           y             (2)                   (3)           x       (4)          x
           dx2    S                   dx 2     S             dx       S              dx 2   S
Ans : (1)
Solutions : P  gy              …(1)
                 2
                  dy
       P  S                 …(2)
                 dx 2
       From Equation (1) and (2)
         d 2 y g
                     y.
         dx 2      S
28.    A pipe open at both ends has a fundamental frequency f in air. The pipe is now dipped vertically in
       a water drum to half of its length. The fundamental frequency of the air column is now equal to
                                   3f                                           f
       (1) f                  (2)                    (3) 2f                (4)
                                   2                                           2
Ans : (1)
                    V
Solutions : f 
                   2
                 V       V
        f'             f.
                   2
              4 
                2
29.    A parallel plate capacitor made of circular plates is being charged such that the surface charge
       density on its plates is increasing at a constant rate with time. The magnetic field arising due to
       displacement current is :
       (1) constant between the plates and zero outside the plates
       (2) non-zero everywhere with maximum at the imaginary cylindrical surface connecting peripheries
       of the plates
       (3) zero between the plates and non-zero outside
       (4) zero at all placed
Ans : (2)
Solutions : Enclosed displacement current will be maximum at surface of cylinder
            
          dl  µ0Id
           B
       Magnetic field will be non-zero everywhere and maximum at surface.
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                              PAGE      10
                                                                           NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
30.    Three identical heat conducting rods are connected in series as shown in the figure. The rods on the
       sides have thermal conductivity 2K while that in the middle has thermal conductivity K. The left
       end of the combination is maintained at temperature 3T and the right end at T. The rods are thermally
       insulated from outside. In steady state, temperature at the left junction is T1 and that at the right
       junction is T2. The ratio T1/T2 is
                                        3T      2K        K        2K    T
                                                     T1       T2
            4                      5                     5                         3
       (1)                     (2)                   (3)                     (4)
            3                      3                     4                         2
Ans : (2)
Solutions :
       3T       2K        K        2K    T
                     T1       T2
       Here R is thermal resistance of side conductor.
       Total rate of heat flow
            3T  T 
       Q            
               4R      2R
       Now For T1
        3T  T 1 T               T 5T
                   T1  3T  
            R      2R            2 2
       Now For T2
        T2  T T               T 3T
                 T2  T  
           R      2R           2 2
              5T
        T1             5
            2
        T2 3T          3
                 2
31.    A constant voltage of 50 V is maintained between the points A and B of the circuit shown in the
       figure. The current though the branch CD of the circuit is :
                                               C
                                         1          2             B
                               A
3 D 4
                                             50V
       (1) 2.0 A            (2) 2.5 A                (3) 3.0 A               (4) 1.5 A
Ans : (1)
Solutions : By KVL, I = 2 amp.
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                      PAGE      11
                                                                          NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
32.    In some appropriate units, time (t) and position (x) relation of a moving particle is given by
       t = x2 + x. The acceleration of the particle is
                  2                     2                      2                  2
       (1)            3
                              (2)           3
                                                       (3)             (4)           3
              2x  1               x  1                 2x  1            x  2
Ans : (1)
              dt 1            1 dv
Solutions :       2x  1 and 2   2v, a  2v 3 .
              dx v             v dt
33.    Two gases A and B are filled at the same pressure in separate cylinders with movable pistons of
       radius rA and rB , respectively. On supplying an equal amount of heat to both the systems reversibly
       under constant pressure, the pistons of gas A and B are displaced by 16 cm and 9 cm, respectively.
                                                                          r
       If the change in their internal energy is the same, then the ratio A r is equal to
                                                                             B
              3                        2                   3                     4
       (1)                   (2)                    (3)                    (4)
              4                         3                 2                      3
Ans : (1)
Solutions :     Q  W  U
               W  const
              PA  const
                rA 3
                  .
                rB 4
34.    In an oscillating spring mass system, a spring is connected to a box filled with sand. As the box
       oscillates, sand leaks slowly out of the box vertically so that the average frequency   t  and
       average amplitude A(t) of the system change with time t. Which one of the following options
       schematically depicts these changes correctly?
(t) (t)
       1)                                           2)                           t
              A(t)                                        A(t)
t t
(t) (t)
       3)                                           4)                                   t
                                t
              A(t)                                        A(t)
                                   t                                                 t
Ans : (1)
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                     PAGE      12
                                                                            NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
                    k
Solutions :  
                    m
                    k
         t  
                   m t
       As m(t) decreasing so (t) will be increasing and at the end will be constant
       As mass leaving the system without any relative velocity. So energy decreasing. As spring constant
       is constant so amplitude should decrease.
35.    A sphere of radius R is cut from a larger solid sphere of radius 2R as shown in the figure. The ratio
       of the moment of inertia of the smaller sphere to that of the rest part of the sphere about the Y-axis
       is :
                                             Y
                                                             X
                                                 2R
              7                      7                       7                     7
       (1)                     (2)                    (3)                    (4)
             40                      57                     64                     8
Ans : (2)
                             2m 2 m 2 7
Solutions : Ismall sphere =        R  R   mR2
                             5 8         8  40
                           2        2    7     57 2
       Iremaining portion  m  2R   mR2 =      mR
                           5            40     40
36.    The plates of a parallel plate capacitor are separated by d. Two slabs of different dielectric constant
                                           3   d
       K1 and K2 with thickness d and , respectively are inserted in the capacitor. Due to this, the
                                           8   2
       capacitance becomes two times larger than when there is nothing between the plates.
       If K1 = 1.25 K2, the value of K1 is
       (1) 2.33                      (2) 1.60         (3) 1.33              (4) 2.66
Ans : (4)
                   A            0 A
Solutions : 2  0 
                      d     d 3d        d
                                    
                            8 8K1 2K2
        1 3   1
             1
        4 4K1 K2
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                       PAGE       13
                                                                            NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
           3   5   3
                
          4K1 4K1 4
                8
         K1 
                3
37.    There are two inclined surfaces of equal length (L) and same angle of inclination 45o with the
       horizontal. One of them is rough and the other is perfectly smooth. A given body takes 2 times as
       much time to slide down on rough surface than on the smooth surface. The coefficient of kinetic
       friction  k  between the object and the rough surface is close to
       (1) 0.40                (2) 0.5                  (3) 0.75                (4) 0.25
Ans : (3)
Solutions : a  t2  constant, without friction a1 is g sin  . And with friction a2 is g (sin  –  cos  ) .
38.    A bob of heavy mass m is suspended by a light string of length l. The bob is given a horizontal
       velocity v0 as shown in figure. If the string gets slack at some point P making an angle  from the
       horizontal, the ratio of the speed v of the bob at point P to its initial speed v0 is
                                                                    P
O 
                                                                   v0
                                                           m
                       1                       1                        1
                 1     2          cos   2            sin   2                    1
       (1)                   (2)                 (3)                 (4)  sin   2
            2 + 3sin             2 + 3sin           2 + 3sin  
Ans : (3)
Solutions : At the point of slaking V2 = rg sin  = u2 – 2gr (1 + sin  ).
39.    A container has two chambers of volumes V1 = 2 litres and V2 = 3 litres separated by a partition
       made of a thermal insulator. The chambers contains n1 = 5 and n2 = 4 moles of ideal gas at pressures
       p1 = 1 atm and p2 = 2 atm, respectively. When the partition is removed, the mixture attains an
       equilibrium pressure of :
       (1) 1.6 atm             (2) 1.4 atm           (3) 1.8 atm           (4) 1.3 atm
Ans : (1)
Solutions :
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                       PAGE       14
                                                                            NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
        f         f         f
           1 2   2 3  P  5
        2         2        2
            8
       P   1.6atm
            5
40.    To an ac power supply of 220 V at 50 Hz, a resistor of 20  , a capacitor of reactance 25  and an
       inductor of reactance 45  are connected in series. The corresponding current in the circuit and the
       phase angle between the current and the voltage is, respectively
       (1) 7.8 A and 45o      (2) 15.6 A and 30o    (3) 15.6 A and 45o    (4) 7.8 A and 30o
Ans : (1)
Solutions : R = 20, XL= 45, Xc= 20 
                      220
       I
                                     2
              R2   XL  X C 
                220
       I
             202  202
            220
       I         7.8 A
           20 2
               X  X c 0
        tan   L           1    45
                   R     20
41.    The radius of Martian orbit around the Sun is about 4 times the radius of the orbit of Mercury. The
       Martian year is 687 Earth days. Then which of the following is the length of 1 year on Mercury ?
       (1) 225 earth days     (2) 172 earth days    (3) 124 earth days     (4) 88 earth days
Ans : (4)
                        2              3
Solutions :
               687        
                               4r 
                 T2             r3
                2
         687 
               64
         T 
            687
        T        88.
              8
42.    A balloon is made of a material of surface tension S and its inflation outlet (from where gas is filled
       in it) has small area A. It is filled with a gas of density  and takes a spherical shape of radius R.
       When the gas is allowed to flow freely out of it, its radius r changes from R to 0 (zero) in time T. If
       the speed v(r) of gas coming out of the balloon depends on r and ra and T  S A R  then
                  1      1                 1     5                1      1              1     7
       (1) a   ,    ,   1,    ,            (2) a   ,    ,   1,   ,  
                  2      2                 2    2                 2      2              2     2
                1      1      1      1       7                  1     1                     3
       (3) a  ,   ,    ,   ,                  (4) a  ,   ,   1,   1,  
                2      2      2      2       2                  2     2                     2
Ans : (2)
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                       PAGE       15
                                                                                  NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
44.    Two identical point masses P and Q, suspended from two separate massless springs of spring
       constants k1 and k 2 , respectively, oscillate vertically. If their maximum speeds are the same, the
       ratio (AQ/AP) of the amplitude AQ of mass Q to the amplitude AP of mass P is :
           k                         k2                      k1                   k
       (1) 1                   (2)                     (3)                     (4) 2
           k2                        k1                      k2                   k1
Ans : (3)
 #YourDreamsAreOurDreams                                                                             PAGE      16
                                                                           NEET-2025 (CODE: 46) Dt 04-05-2025)
              K1      K
Solutions :      AP  2 A Q
              m       m
        AQ     K
            1.
        AP     K2
45.    A ball of mass 0.5 kg is dropped from a height of 40 m. The ball hits the ground and rises to a height
       of 10 m. The impulse imparted to the ball during its collision with the ground is
       (Take g = 9.8 m/s2)
       (1) 7 NS               (2) 0                 (3) 84 NS               (4) 21 NS
Ans : (4)
Solutions : Impulse = change in momentum, momentum before collision = m  2g  40. And momentum
       after collision is m  2g  10. And the change in momentum is sum of both.
#YourDreamsAreOurDreams PAGE 17