[go: up one dir, main page]

100% found this document useful (2 votes)
3K views8 pages

Hospital-Management Solved MCQs (Set-3)

This document contains 75 multiple choice questions about various topics related to hospital management. The questions cover topics like imaging technologies, patient case sheets, employee promotions, sterilization methods, filing systems, medical coding, food safety standards, and more. The questions are in a multiple choice format with a single correct answer provided for each question.

Uploaded by

feat boy
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
100% found this document useful (2 votes)
3K views8 pages

Hospital-Management Solved MCQs (Set-3)

This document contains 75 multiple choice questions about various topics related to hospital management. The questions cover topics like imaging technologies, patient case sheets, employee promotions, sterilization methods, filing systems, medical coding, food safety standards, and more. The questions are in a multiple choice format with a single correct answer provided for each question.

Uploaded by

feat boy
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 8

Hospital Management MCQs [set-3]

51. imaging explains and demonstrates the complete technology


involved with imaging

A. oculus

B. ophthalmic

C. sight
o m
D. bird’s eye view
.c
te
Answer: B
a
q M
52. A case history of the patient will be taken and the patient will have a
c
case sheet in which his progress will be recorded.

A. patient
M
B. casualty

C. inpatient

D. outpatient

Answer: C

53. A change for better prospects from one job to another job is deemed
by the employee as a

A. upgrade

B. promotion

C. elevation

D. advancement

Answer: B

54. is synonymous with wisdom and maturity.

Download more at McqMate.com


A. aged

B. ancient

C. grey hair

D. older

Answer: C

55. Employees feel that the grass is greener on the other side of the
fence.

o m
A. assignment
.c
B. transfer
te
a
C. allocation

q M
D. relocation
c
Answer: B
M
56. Transfer implies a of an employee in the hierarchy of positions of
the same or similar status, from 1 dept to another.

A. adjacent movement

B. horizontal movement

C. lateral movement

D. parallel movement

Answer: C

57. Employees are made to move from one job to another to gain varied
and broader experience of work.

A. versatility transfer

B. changeability

C. flexibility

D. adaptability

Answer: A

Download more at McqMate.com


58. A special type of autoclave that has a very short sterilization cycle of
about 3 - 5 minutes because of its ability to raise the temperature to 132
degree centigrade.

A. ppe

B. flash sterilizer

C. gravity prevacum

D. latex hypersensitivity

Answer: B
o m
. c
te and explosive. The four
a
59. ETO is a colorless gas that is flammable
essential parameters
q M
A. gas concentration
c
B. temperature M
C. relative humidity

D. all the three

Answer: D

60. Sealing machine is used for the sealing the in which instruments
are packed.

A. synthetic bags

B. non corrosive

C. plastic bags

D. non toxic

Answer: C

61. is an important sterilization method that manufacturers widely use


to keep medical devices safe.

A. polyglycols

Download more at McqMate.com


B. ethylene oxide

C. amines

D. organic acids

Answer: B

62. also called a continuous batch washer, is an industrial laundry


machine designed specifically to handle heavy loads.

A. digester

o m
B. cut away illustration
.c
C. a tunnel washer
te
a
D. cylindrical chamber

q M
Answer: C
c
63.
M
are used in medical applications to perform sterilization and in
the chemical industry to cure coatings and vulcanize rubber and for
hydrothermal synthesis.

A. steam sterilizer

B. autoclaves

C. filtration technology

D. negative pressure

Answer: B

64. Hospitals make 3 locations in the CSSD

A. soiled area

B. clean area

C. all the three

D. sterile area

Answer: C

Download more at McqMate.com


65. Terminal-digit-numeric systems is also known as the

A. reverse numeric filing system

B. straight file system

C. chronological system

D. hashing

Answer: A

66. index files by year, month and day. o m


.c
A. alpha- numeric system
te
a
B. chronological- numeric systems

q M
C. ascending order
c
D. numeric systems
M
Answer: B

67. have two or more number sets, separated by dashes, commas or


spaces.

A. middle digit filing

B. alpha numeric system

C. duplex-numeric files

D. block numeric

Answer: C

68. The most common method of filing

A. index filing

B. terminal digital filing

C. hash filing

D. sequential filing

Answer: B

Download more at McqMate.com


69. A that reviews the appropriateness of all surgical procedures
performed in the institution correlating pre- and post- operative surgical
diagnosis with pathological Findings.

A. adhoc committee

B. hospital tissue committee

C. operating room committee

D. ethical committee

Answer: B
o m
. c
tetreatment and are charged
70.
a you receive.
codes ensure that you get proper
appropriately for any medical services
q M
A. icd-da
c
M
B. international classification of diseases (icd)

C. icat international centre for automotive technology

D. icda

Answer: B

71. The ICD is maintained by the and distributed in countries across the
globe.

A. hipaa

B. nchs

C. who

D. wha

Answer: C

72. ICD-10 Codes for is type 1 diabetes and is type 2 diabetes.

A. e10.9 e11.9

B. k21.9 b97.89

Download more at McqMate.com


C. x98.6 0x98.60

D. 250.0 530.81

Answer: A

73. is an internationally recognized system for reducing the risk of


safety hazards in food.

A. usda

B. capp

o m
C. haccp
.c
D. nacmcf
te
a
Answer: C

q M
74. How many Principles of ac
HACCP system?

A. 7
M
B. 6

C. 5

D. 4

Answer: A

75. The maintains a scheme to benchmark food safety standards for


manufacturers as well as farm assurance standards.

A. nabh

B. iphs

C. gfsi

D. hai

Answer: C

Download more at McqMate.com


Take Quick Mock/Practice test on this topic HERE

For Discussion / Reporting / Correction of any MCQ please visit discussion page by clicking on
'answer' of respective MCQ.

McqMate is also available on

PlayStore

o m
.c
te
a
q M
c
M

Download more at McqMate.com

You might also like