1) Which of the following is used AutoCAD 2010 to support custom objects?
C# Application Programming Interface
C Application Programming Interface
Java Application Programming Interface
C++ Application Programming Interface
Ruby Application Programming Interface
Answer:
o Since the mid-1990s, AutoCAD includes has supported custom objects through its
C++ API.
2) Which of the following engines is included in AutoCAD to functionalize its rendering
features?
None of these
Logical ray
Dynamic ray
Mental ray
Static ray
Answer:
o One of the features of mental ray that I appreciate is the ability to more closely
resemble real-life shadows. The first part of this was with the addition of
rendering the light represented from the atmosphere I talked about above.
3) Which of the following emulators is supported by AutoCAD 2010?
All of these
None of these
Vmware
Wine
Workstation
Answer:
o AutoCAD can run on an emulator or compatibility layer like VMware Workstation
or Wine, albeit subject to various performance issues that can often arise when
working with 3D objects or large drawings.
4) Which of the following version is/are compatible with Microsoft Windows 7?
All version
Both AutoCAD 2010 and AutoCAD 2011
None of these
AutoCAD 2010 only
AutoCAD 2011 only
Answer:
o All 2011 and later releases of AutoCAD and AutoCAD LT are fully compatible with
Windows 7. For earlier releases, refer to the information that follows on
compatibility and limitations. Windows 7 was released in October of 2009—seven
months after the release of AutoCAD 2010. As such, Windows 7 was still in beta
when AutoCAD 2010 products were being released and could not be fully tested
for compatibility. Some minor limitations have been found when working with
Windows 7 and AutoCAD 2010 products
5) Which of the following commands is used to set up drawing limits in AutoCAD 2010?
Limit
Limits
Set
Setlimits
Setlimit
Answer:
Classic Menu Command
Format >Drawing Limits LIMITS
6) Which of the following buttons is used to toggle the grid?
ON/OFF
SNAP
GRID
POLAR
LWT
Answer:
o
1. Click Tools menu Drafting Settings.
2. In the Drafting Settings dialog box, Snap and Grid tab, click Snap On.
3. Under Snap Type, make sure Grid Snap and Rectangular Snap are
selected.
4. In the Snap X Spacing box, enter the horizontal snap spacing value in
units.
5. To use the same vertical snap spacing, press Enter. Otherwise, enter a
new distance in the Snap Y Spacing box.
7) Which of the following buttons is pressed to turn “SNAP” on/off?
F4
F9
F6
F1
F2
Answer:
o Grid snap can be turned on and off with several other controls, including the F9
key and the Snap Mode button on the status bar.
8) What is the default value of the grid’s X, Y spacing?
1 drawing units
5 drawing units
2 drawing units
9 drawing units
10 drawing units
Answer:
o Default is set to 10 drawing units
9) Which of the following commands is used to set up drawing limits in AutoCAD 2010?
2 points
Tan, Radius
Center, Radius
3 points
Center, Diameter
Answer:
o
1. Click Format menu Drawing Limits.
2. Enter the coordinates for a point at the lower-left corner of the grid
limits.
3. Enter the coordinates for a point at the upper-right corner of the grid
limits.
4. At the Command prompt, enter griddisplay, and enter a value of 0.
10) Which of the following options is used to inscribe a polygon inside an imaginary
circle?
T option
C option
L option
I option
O option
Answer:
o
1. Type I (for inscribed) or C (for circumscribed), and press Enter.
11) Which of the following commands is used to draw multi-line text in AutoCAD 2010?
M
T
MT
MTEXT
MultiText
Answer:
o Create several paragraphs of text as a single multiline text (mtext) object. With
the built-in editor, you can format the text appearance, columns, and boundaries.
12) Which of the following versions of Windows is supported by AutoCAD 2010?
None of these
All of these
Windows 98
Windows Vista
Windows Xp
Answer:
o Recommanded operating system: Windows 7 Ultimate, Professional,
Home Premium;Windows Vista (SP1); Windows XP (SP2 or later) but
there were also cases where Windows 98 installation are supported but
only using 32-bit
13) In line type, which of the following is used to generate a space?
“A”
A positive number
A negative number
A dot
Allignment field
Answer:
o At the Enter Linetype Pattern prompt, specify the pattern for the tinetype and
press Enter. Follow these guidelines:
1. All linetypes must begin with a dash.
2. Enter zeros for dots.
3. Enter negative real numbers for spaces. The value defines the length of
the space in drawing units.
4. Enter positive real numbers for dashes. The value defines the length of
the dash in drawing units.
5. Separate each dot, dash, or space value from the next with a comma.
6. Use a space between a dot and a dash.