[go: up one dir, main page]

0% found this document useful (0 votes)
299 views68 pages

Grade 6 - Quiz Bee

The document outlines guidelines for a quiz competition. It states that contestants will have 10, 20, or 30 seconds to write their answers for easy, average, or difficult questions respectively. Correct answers in the easy round score 2 points, average 3 points, and difficult 5 points. In the event of a tie, another question will be asked. Contestants can consult the quiz master for clarification during the competition.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PPTX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
299 views68 pages

Grade 6 - Quiz Bee

The document outlines guidelines for a quiz competition. It states that contestants will have 10, 20, or 30 seconds to write their answers for easy, average, or difficult questions respectively. Correct answers in the easy round score 2 points, average 3 points, and difficult 5 points. In the event of a tie, another question will be asked. Contestants can consult the quiz master for clarification during the competition.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PPTX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 68

GUIDELINES;

1. The quiz master will read the


questions twice, after which the
contestants should write the
answer on their white board
provided.
GUIDELINES;
2. In the easy round the
contestants are given
10seconds to write their
answer, 20 seconds for average
and 30 seconds for difficult.
GUIDELINES;
3. Once they hear the buzzer
and the quiz master said
"board's up" -that is the time
the contestants will stop
answering and will raise their
boards. 
GUIDELINES;
4. The easy round is scored
2points, the average is scored
3 points and the difficult round
is scored 5 points
GUIDELINES;

5. In case of tie, another


question will be given .
GUIDELINES;
6. For any clarification, the
contestants may consult the
quiz master while the contest is
ongoing. Corrections or
clarifications after the contest
will not be entertained.
Contestants
Contestants

JOHN ELLYX ARGUEL JANE CALEN LOPEZ


ROVIE LANCE BELLA DENISE NAVAT
BHAMBHANI CHANELL NOVENO
LASS LEODES RARO ADELYZA ALTHEA CANTAL
GABRIEL CHUA
ROUND 1
EASY
ENGLIS
H

1. What do you call a group of


words that expresses a complete
thought that has a subject?
Answer:

SENTENCE
ARALING
PANLIPUNAN

2. Ito ang obrang ipininta ni


Heneral Juan Luna kung saan siya
nakilala hindi lang bilang isang
magaling sa sandatahang lakas
ngunit sa pagiging magaling na
pintor rin
Sagot:

Spolarium
FILIPIN
O

3. Ito ay ginagamit at
tumutukoy sa likas na
kasariang lalaki ng tao at
hayop.
Sagot:

Panlalaki
COMPUTE
R

4. A form of online scam that


intends to trick people to
divulge personal or sensitive
information to the sender.
Answer:

Phishing
MATHEMATI
CS

5. Numbers whose
factors are 1 and itself.
Answer:

Prime
Numbers
SCIENC
E

6. What do you call the bone that


covers the body’s vital organs like
the heart and lungs?
Answer:

Ribcage
ENGLIS
H
7. What part of speech is the
underlined word in the
following sentence:

While I am sad to see summer


go, I welcome the opportunities
of a new school year.
Answer:

Adjectives
SCIENC
E

8. What do you call the


outside layer of skin?
Answer:

Epidermis
MATHEMATIC
S

9. The property involving


operations on numbers states
that the sum of zero (0) and any
number itself?
Answer:

Identity
Property
ARALING
PANLIPUNAN

10. Kilala ang Sigaw ng Pugad


Lawin dahil dito sinimulan nina
Andres Bonifacio ang himagsikan
sa pamamagitan ng pagpunit ng
anong bagay?
Sagot:

Cedula
ROUND 2
AVERAGE
FILIPINO

1. Ang kaniyang bahay ay


itinuturing na Paraiso.
Ang salitang may salungguhit ay
halimbawa ng anong gamit ng
pangngalan?
Sagot:

Kaganapang
Pansimuno
COMPUT
ER

2. In Microsoft Word, the


command Justify is found in what
Tab?
Answer:

Home Tab
ENGLISH

3. What is the meaning of


micro?
Answer:

Small
MATHEMATI
CS

4. The quotient of and.


Answer:

1
ARALING PANLIPUNAN

5. Ito ang unibersidad na itinayo ng


mga Amerikano na nakasentro sa
pagsasanay ng mag estudyante sa
pagiging guro.
Sagot:

Philippine Normal
University
SCIENC
E

6. If a material can easily break,


what characteristics does it
show?
Answer:

Brittleness
FILIPIN
O

7. Uri ng pandiwa na buo at ganap


ang diwang ipinapahayag at hindi
nangangailangan ng layon.
Sagot:

Katawanin
COMPUTER

8. It is a common list command with an


automatic numbering?
Answer:

Numbered
Lists
ENGLIS
H

9. True or False.
Question marks and exclamation
points are placed inside closing
quotation marks.
Answer:

True
MATHEMAT
ICS

10. The mixed number of.


Answer:

2
ROUND 3
DIFFICULT
SCIENCE

1. What do you call an


animal that only eats
meat?
Answer:

Carnivores/Carnivorous
FILIPINO

2. Isang modelo ng mga


imahe na kumakatawan sa
senaryo o maliliit na mga
pigura.
Sagot:

Diorama
MATHEMATIC
S
3. A welder wants to connect two pieces
of rod. The first rod is feet and the second
rod is feet. How long is the entire rod if
the two pieces are connected?
Answer:

16
ARALING
PANLIPUNAN

4. Ang Banco Espanyol de Isabel


II ang dating pangalan ng anong
banko?
Sagot:

Bank of the
Philippine Islands
ENGLISH

5. Everything but the


eggs (were, was) in the
same box.
Answer:

WERE
SCIENCE

6. What force stops humans


from floating into space?
Answer:

GRAVITY

You might also like