[go: up one dir, main page]

0% found this document useful (0 votes)
16 views37 pages

American Government Stories of A Nation 1st Edition Abernathy Test Bank

Uploaded by

zokovaushagi87
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
16 views37 pages

American Government Stories of A Nation 1st Edition Abernathy Test Bank

Uploaded by

zokovaushagi87
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 37

Visit https://testbankdeal.

com to download the full version and


browse more test banks or solution manuals

American Government Stories of a Nation 1st


Edition Abernathy Test Bank

_____ Press the link below to begin your download _____

https://testbankdeal.com/product/american-government-
stories-of-a-nation-1st-edition-abernathy-test-bank/

Access testbankdeal.com now to download high-quality


test banks or solution manuals
Here are some recommended products for you. Click the link to
download, or explore more at testbankdeal.com

American Government Stories of a Nation 2nd Edition


Abernathy Test Bank

https://testbankdeal.com/product/american-government-stories-of-a-
nation-2nd-edition-abernathy-test-bank/

American Government Stories of a Nation Essentials Edition


1st Edition Abernathy Test Bank

https://testbankdeal.com/product/american-government-stories-of-a-
nation-essentials-edition-1st-edition-abernathy-test-bank/

American Stories A History of the United States Combined


Volume 1 and 2 1st Edition Brands Test Bank

https://testbankdeal.com/product/american-stories-a-history-of-the-
united-states-combined-volume-1-and-2-1st-edition-brands-test-bank/

Thomas Calculus Early Transcendentals 13th Edition Thomas


Solutions Manual

https://testbankdeal.com/product/thomas-calculus-early-
transcendentals-13th-edition-thomas-solutions-manual/
Managerial Economics and Business Strategy 9th Edition
Baye Solutions Manual

https://testbankdeal.com/product/managerial-economics-and-business-
strategy-9th-edition-baye-solutions-manual/

Principles of Operations Management 9th Edition Heizer


Test Bank

https://testbankdeal.com/product/principles-of-operations-
management-9th-edition-heizer-test-bank/

Biology 11th Edition Mader Test Bank

https://testbankdeal.com/product/biology-11th-edition-mader-test-bank/

Law and Business Administration in Canada Canadian 14th


Edition Smyth Solutions Manual

https://testbankdeal.com/product/law-and-business-administration-in-
canada-canadian-14th-edition-smyth-solutions-manual/

Forensic Psychology Canadian 5th Edition Pozzulo Test Bank

https://testbankdeal.com/product/forensic-psychology-canadian-5th-
edition-pozzulo-test-bank/
Financial Statement Analysis 11th Edition Subramanyam
Solutions Manual

https://testbankdeal.com/product/financial-statement-analysis-11th-
edition-subramanyam-solutions-manual/
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018

Test Bank
Chapter 9: Political Parties

Multiple Choice

1. By its nature, representative democracy involves uncertainty in


a. which candidates might choose to run for office and which party they will claim.
b. which candidates might win an election and how citizens decide which candidates to
support.
c. which candidates might seek the support of a major party and which candidates might
win the nomination.
d. which candidates might be recruited by a major party and which candidates might
eventually win the nomination of their party.

Ans: B
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: Introduction
Difficulty Level: Medium

2. Political parties are best defined as


a. grassroots movements that find themselves in the heart of a political conflict or policy
issue in an efficient and organized way.
b. disorganized factions of candidates and activists that seek to control the democratic
process through the election process.
c. hierarchical layers of leaders, politicians, and supporters that seek to influence public
policy through lobbying and political donations.
d. organized groups of candidates, officeholders, voters, and activists that work together
to elect candidates for political office.

Ans: D
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: Introduction
Difficulty Level: Easy

3. Political parties provide which of the following for potential voters?


a. candidate labeling
b. grassroots support
c. political influence
d. financial and physical resources

Ans: A
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: Introduction
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
4. Political leaders face the challenge of
a. organizing at a local level in order to create an efficient means by which candidates
are selected.
b. influencing voters through informal mechanisms that support the platform of the
individual candidates.
c. creating an attractive and consistent message that gets their candidates elected and
maintains party cohesion.
d. creating a unifying party platform that all candidates will follow in order to gain control
of the political process.

Ans: C
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Analysis
Answer Location: Introduction
Difficulty Level: Hard

5. Which two candidates found themselves unexpectedly winning primaries as political


outsiders during the 2016 campaign season?
a. Hillary Clinton and Donald Trump
b. Donald Trump and Bernie Sanders
c. Bernie Sanders and Ted Cruz
d. Marco Rubio and Jeb Bush

Ans: B
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: Introduction
Difficulty Level: Easy

6. Traditionally, most of the drama in an American presidential election is between


______ or ______.
a. parties, candidates
b. lobbyists, voters
c. candidates, lobbyists
d. parties, voters

Ans: A
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
7. Both Senator Bernie Sanders and Donald Trump would normally find themselves too
______ to pose a legitimate threat to their party’s status quo.
a. contrasting
b. weak
c. unpredictable
d. extreme

Ans: D
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Easy
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
8. In 2016, Trump and Sanders found themselves advancing in the electoral process
based upon
a. their likability factor in multiple Gallup polls.
b. voters’ profound disgust with politics as usual.
c. their proposed policies and their party platforms.
d. their past political experience as political insiders.

Ans: B
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Analysis
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Hard

9. Both Donald Trump and Bernie Sanders failed to concentrate their campaigns on the
so-called ______ and actually gained favor among voters for it.
a. party establishment
b. grassroots movement
c. uninformed voters
d. party outsiders

Ans: A
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

10. Anti-establishment campaigns that focus on candidates as “outsiders” with criticism


of party elites are generally referred to as
a. patriotism.
b. conservatism.
c. populism.
d. centrism.

Ans: C
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Easy

11. Which candidate battled Donald Trump and earned second place in the Republican
race with a similar message that the entire party establishment was not to be trusted
because of its failure to conform to conservative principles?
a. Ted Cruz
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
b. Marco Rubio
c. Jeb Bush
d. Ben Carson

Ans: A
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Easy

12. The reigning political paradox of our era is


a. partisanship is strong but parties are weak.
b. parties are powerful and partisanship is declining.
c. voters exercise power and parties do not.
d. candidates gain votes while parties do not.
Ans: A
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

13. Government benefits such as special provisions in the tax code that are provided to
businesses in hopes of enabling them to succeed and keep workers on their payroll
were referred to as ______ by Senator Sanders.
a. business entitlements
b. capital incentives
c. political necessities
d. corporate welfare

Ans: D
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

14. Which movement did Senator Sanders most endorse prior to his running for
president?
a. Black Lives Matter
b. Occupy Wall Street
c. Corporate Welfare
d. Bank Bailouts

Ans: B
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

15. The Sanders campaign message that seemed to resonate most with voters who
supported him was that the playing field is ______.
a. necessarily tilted in order to keep American businesses from failing.
b. unacceptably tilted toward the top 1% of Americans.
c. artificially benefiting the poor to the harm of the rich.
d. in need of redefining in order to assist corporate enterprise.

Ans: B
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a
challenge to their parties as well as why their messages resonated with large
numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
16. Unlike Hillary Clinton, Bernie Sanders refused to accept campaign donations from
a. individual donors.
b. small business owners.
c. Wall Street companies and their employees.
d. political action committees.

Ans: C
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Easy

17. In 2010, President Obama proposed extending ______, which angered Senator
Sanders because they would benefit the wealthy more than the working class.
a. tax cuts
b. tax increases
c. excise taxes
d. tax abatements

Ans: A
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

18. Which of the following was a policy supported by Bernie Sanders?


a. instituting a personal property tax
b. raising income taxes on the middle class
c. taxing banks that failed
d. raising taxes on the wealthy

Ans: D
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

19. Besides the Affordable Care Act, which of the following policies was supported by
Bernie Sanders?
a. making educational loans easier to qualify for
b. lowering interest rates on personal credit cards
c. making college education tuition free and debt free
d. raising interest rates on big banks and corporations
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018

Ans: C
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
20. Hillary Clinton criticized many of the ideas of Bernie Sanders as ______.
a. unrealistic
b. uninterpretable
c. unpredictable
d. unenforceable

Ans: A
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

21. Hillary Clinton said that Senator Sanders wanted the United States to resemble
______, which had taxes of more than 26% of its GDP.
a. the United Kingdom
b. Denmark
c. Germany
d. France

Ans: B
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Easy

22. Unlike Senator Sanders and most other presidential candidates, Donald Trump had
never ______.
a. demonstrated political interest
b. led a large organization
c. been a successful businessman
d. previously held elected office
Ans: D
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

23. The GOP or “Grand Old Party” refers to


a. the Democratic Party.
b. the Republican Party.
c. the Tea Party.
d. the Green Party.
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
Ans: B
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Easy
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
24. Long before he ran for president, Donald Trump was an outspoken proponent of
______, which questioned whether President Obama was actually born in the United
States and therefore eligible to be elected.
a. birtherism
b. Trumpism
c. statism
d. originism

Ans: A
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Easy

25. Donald Trump’s tendency to ______ led many conservative Republicans to question
whether he would remain faithful to their party.
a. declare bankruptcy
b. speak “off the cuff”
c. switch parties
d. buy and sell property

Ans: C
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

26. Many Republicans blasted Donald Trump’s promises to cut deals in order to benefit
the U.S. economy as contradicting their philosophy of
a. conservatism.
b. elitist leadership.
c. constitutionalism.
d. limited government.

Ans: D
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

27. Due to his celebrity and his extensive news coverage, Donald Trump did not have to
depend on ______ in his run for president.
a. voter support
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
b. financial donations
c. party resources
d. public momentum

Ans: C
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium
28. One study in March 2016 estimated that Donald Trump had received ______ in free
media coverage.
a. $1 million
b. $500 million
c. $2 billion
d. $5 billion

Ans: C
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

29. Donald Trump made frequent use of what social media application while
campaigning?
a. Facebook
b. Twitter
c. Instagram
d. Tumblr

Ans: B
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

30. The majority of Trump supporters state that they support him because he has
tapped into their
a. deep frustration with politics and political parties.
b. hidden fears and biases.
c. feelings of patriotism and isolationism.
d. concerns for the security of the United States.

Ans: A
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Medium

31. Which of the following do Bernie Sanders and Donald Trump share in common?
a. intense fear of new immigration
b. faith in the current path of American policy
c. feelings of economic optimism
d. a refusal to rely on large outside contributions

Ans: D
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Analysis
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Hard
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
32. As observed by Donald Trump, one important political trend, made evident early in
the 2016 campaign season, was the
a. approval of Republican insiders.
b. attraction of new potential voters.
c. shared fear of terrorism and immigration.
d. degree of Republican party infighting.

Ans: B
Learning Objective: 9-1: Understand why Sanders and Trump posed such a challenge
to their parties as well as why their messages resonated with large numbers of voters.
Cognitive Domain: Analysis
Answer Location: TWO PRESIDENTIAL CANDIDATES SHAKE UP THE WORLD
Difficulty Level: Hard

33. In the early history of the United States, many of the Framers saw political parties as
a. divisive factions.
b. cohesive organizations.
c. necessary evils.
d. unifying agencies.

Ans: A
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: WHAT ARE PARTIES AND WHAT DO THEY DO?
Difficulty Level: Easy

34. The proposal for party reform that emphasizes cohesive partisan positions that
present voters with a clear set of choices and allows members’ voices to be effectively
incorporated into party positions and issues is defined as the ______ model.
a. realist candidate
b. responsible party
c. potential voter
d. idealist candidate

Ans: B
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: WHAT ARE PARTIES AND WHAT DO THEY DO?
Difficulty Level: Easy

35. Political Scientist V. O. Kelly, Jr. identified what three primary roles for potential
parties in American representative democracy?
a. (1) recruitment/nomination, (2) labeling, and (3) policy enactment/opposition to other
parties
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
b. (1) labeling, (2) lobbying, and (3) party unification and policy enactment
c. (1) campaigning, (2) financial and physical support, and (3) policy proposal and
legislative agendas
d. (1) candidate vetting, (2) recruitment/nomination, and (3) campaign planning and
agenda setting

Ans: A
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: WHAT ARE PARTIES AND WHAT DO THEY DO?
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
36. As organizations, political parties seek to unify people under a shared banner of
______ goals.
a. economic, psychosocial, and theoretical
b. political, philosophical, and heuristic
c. social, economic, and ideological
d. economic, political, and security

Ans: C
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: WHAT ARE PARTIES AND WHAT DO THEY DO?
Difficulty Level: Medium

37. From an organizational perspective, parties tend to be


a. centralized.
b. decentralized.
c. democratized.
d. radicalized.

Ans: B
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: WHAT ARE PARTIES AND WHAT DO THEY DO?
Difficulty Level: Medium

38. Because of federalism, ______ play a key role in party politics.


a. national committees
b. national leaders
c. local activists
d. state parties

Ans: D
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: WHAT ARE PARTIES AND WHAT DO THEY DO?
Difficulty Level: Medium

39. Because of the ability for party groups to legally raise and spend large sums of
money, many state party organizations are
a. thriving.
b. growing.
c. struggling.
d. closing.
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018

Ans: C
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: WHAT ARE PARTIES AND WHAT DO THEY DO?
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
40. Who traditionally chooses the national chair of his/her party?
a. the Speaker of the House
b. the president
c. the exiting chairperson
d. the presumptive nominee

Ans: B
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: Party Leadership
Difficulty Level: Medium

41. What type of power does the national party have over the state and local parties
beneath it?
a. supervisory
b. administrative
c. regulatory
d. advisory

Ans: D
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: Party Leadership
Difficulty Level: Medium

42. State parties are governed by a(n) ______ comprised of elected members that
govern the operations of the state party.
a. central committee
b. advisory council
c. regulatory commission
d. administrative body

Ans: A
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: Party Leadership
Difficulty Level: Medium

43. Recruitment is best described as the process through which political parties
a. select candidates for the ballot.
b. communicate their policy agendas.
c. identify potential candidates.
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
d. develop the party platform.

Ans: C
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: Recruiting and Supporting Candidates
Difficulty Level: Easy
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
44. Parties sometimes try to discourage prospective candidates because they fear that
these candidates will ______.
a. draw votes away from the party’s preferred choice
b. gain undeserved favor with the voting public
c. stray from the party’s official policy platform
d. ignore the direct orders of party leadership

Ans: A
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: Recruiting and Supporting Candidates
Difficulty Level: Medium

45. Which of the following best describes the phases of a candidate’s campaign?
a. party support, candidate vetting, recruitment
b. recruitment, candidate vetting, party support
c. party support, decision to run, nomination process
d. decision to run, nomination process, party support

Ans: D
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Analysis
Answer Location: Recruiting and Supporting Candidates
Difficulty Level: Hard

46. The formal process through which parties choose their candidates for political office
is called
a. vetting.
b. recruitment.
c. nomination.
d. orientation.

Ans: C
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Easy

47. In order to get a party’s nomination, a candidate must get the support of
a. lobbyists
b. rich donors
c. party leaders
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
d. delegates

Ans: D
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
48. Most of the details about how delegates are selected are worked out by
a. the voters.
b. the parties themselves.
c. the Federal Election Commission.
d. the state legislatures.

Ans: B
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium

49. The majority of states choose their delegates through


a. presidential primary elections.
b. statewide caucus meetings.
c. local party elections.
d. party committee decisions.

Ans: A
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium

50. A system in which eligible voters may participate in a party’s primary election
regardless of that voter’s partisan affiliation is called a(n)
a. closed primary.
b. caucus.
c. blanket primary.
d. open primary.

Ans: D
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium

51. A system in which primary elections are open only to registered voters from a
particular political party is called a(n)
a. closed primary.
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
b. caucus.
c. blanket primary.
d. open primary.

Ans: A
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
52. Advocates for holding more open primaries argue
a. open primaries allow for greater voter participation and tend to attract new voters to
the party nomination process.
b. open primaries make elections more competitive while taking the gatekeeper role
away from senior party officials.
c. open primaries are more accurate than closed primaries in measuring the will of the
voters and the party leadership.
d. open primaries serve to play a greater role in contributing to the unification of party
members around a single candidate.

Ans: B
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium

53. Critics of open primaries argue


a. the importance of registered party members is diluted.
b. independent voters are generally excluded from the process.
c. party members switch primaries on a frequent basis.
d. the system gives too much attention to party insiders.

Ans: A
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium

54. A process through which a state’s eligible voters gather to discuss candidates and
issues and select delegates to represent their preferences in later stages of the
nomination process is called a
a. primary.
b. census.
c. caucus.
d. referendum.

Ans: C
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
Difficulty Level: Medium

55. At their most basic level, caucuses are organized by


a. national elections.
b. statewide party conventions.
c. countywide voting patterns.
d. voting precincts within cities and towns.

Ans: D
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
56. Because of their complexity, caucuses tend to draw
a. national attention.
b. fewer participants.
c. more participants.
d. party leaders.

Ans: B
Learning Objective: 9-2: Identify the roles that parties play in American Representative
Democracy
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium

57. The choice of having a primary or caucus is often a factor of how much
a. control a state seeks to exercise over the delegate selection process.
b. influence the national party seeks to exert over the candidate selection process.
c. administration is necessary by the statewide party leadership team.
d. cost the procedure will have to the state and party leadership.

Ans: A
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Analysis
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Hard

58. Democratic officeholders and other party leaders who cast votes in the formal
stages of the nomination process and are not tied to the outcomes of any state results
are called
a. delegates.
b. observers.
c. superdelegates.
d. administrators.

Ans: C
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium

59. The Republican Party tends to assign its delegates using a


a. superdelegate system.
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
b. caucus system.
c. winner-take-all system.
d. committee system.

Ans: C
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
60. A win in an early primary/caucus state benefits a candidate by establishing ______.
a. candidate momentum
b. voting patterns
c. delegate selection
d. electoral votes

Ans: A
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Analysis
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Hard

61. To take advantage of the benefits of holding an early primary or caucus, many
states try to engage in a process known as ______.
a. rear-ending
b. caucus stacking
c. bulldozing
d. front-loading

Ans: D
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium

62. By tradition, which state caucuses have been the first two on the schedule?
a. Texas and Oklahoma
b. Iowa and New Hampshire
c. Illinois and Kansas
d. New York and New Jersey

Ans: B
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Knowledge
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Easy

63. The final phase of the nomination process takes place at the ______ convention.
a. precinct
b. county
Instructor Resource
Abernathy, American Government 1e
CQ Press, 2018
c. state
d. national

Ans: D
Learning Objective: 9-3: Evaluate the ways in which the structure of the nomination
process can affect both the outcomes of the process and the representation of party
members.
Cognitive Domain: Comprehension
Answer Location: The Nomination Process
Difficulty Level: Medium
Other documents randomly have
different content
credit card donations. To donate, please visit:
www.gutenberg.org/donate.

Section 5. General Information About


Project Gutenberg™ electronic works
Professor Michael S. Hart was the originator of the Project
Gutenberg™ concept of a library of electronic works that could
be freely shared with anyone. For forty years, he produced and
distributed Project Gutenberg™ eBooks with only a loose
network of volunteer support.

Project Gutenberg™ eBooks are often created from several


printed editions, all of which are confirmed as not protected by
copyright in the U.S. unless a copyright notice is included. Thus,
we do not necessarily keep eBooks in compliance with any
particular paper edition.

Most people start at our website which has the main PG search
facility: www.gutenberg.org.

This website includes information about Project Gutenberg™,


including how to make donations to the Project Gutenberg
Literary Archive Foundation, how to help produce our new
eBooks, and how to subscribe to our email newsletter to hear
about new eBooks.
Welcome to our website – the perfect destination for book lovers and
knowledge seekers. We believe that every book holds a new world,
offering opportunities for learning, discovery, and personal growth.
That’s why we are dedicated to bringing you a diverse collection of
books, ranging from classic literature and specialized publications to
self-development guides and children's books.

More than just a book-buying platform, we strive to be a bridge


connecting you with timeless cultural and intellectual values. With an
elegant, user-friendly interface and a smart search system, you can
quickly find the books that best suit your interests. Additionally,
our special promotions and home delivery services help you save time
and fully enjoy the joy of reading.

Join us on a journey of knowledge exploration, passion nurturing, and


personal growth every day!

testbankdeal.com

You might also like