[go: up one dir, main page]

0% found this document useful (0 votes)
2K views8 pages

Service-Marketing Solved MCQs (Set-1)

This document contains 25 multiple choice questions about service marketing. The questions cover topics such as the characteristics of services, types of service encounters, ways to overcome the challenges of intangibility, objectives of service marketing, and elements of the service marketing mix. The document provides the questions, possible answer choices for each question, and the identified correct answer.

Uploaded by

Priyanka Mahajan
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
2K views8 pages

Service-Marketing Solved MCQs (Set-1)

This document contains 25 multiple choice questions about service marketing. The questions cover topics such as the characteristics of services, types of service encounters, ways to overcome the challenges of intangibility, objectives of service marketing, and elements of the service marketing mix. The document provides the questions, possible answer choices for each question, and the identified correct answer.

Uploaded by

Priyanka Mahajan
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 8

Service Marketing MCQs [set-1]

1. Service marketing become difficult because of …………….

A. Intangibility

B. No demand

C. More complex market

D. Difficult to enter market


o m
.c
Answer: A
te
a
for ……………. q M
2. Service are characterized by all of the following characteristics except

c
A. Intangibility M
B. Homogeneity

C. Perishability

D. Inseparability

Answer: B

3. Green marketing is a part of …………….

A. Social marketing

B. Service marketing

C. Relationship marketing

D. Rural marketing

Answer: C

4. Customer satisfaction can be defined by comparing

A. Predicted service and perceived service

Download more at McqMate.com


B. Predicted service and desired service

C. Desired service and perceived service

D. Adequate service and perceived service

Answer: C

5. Which of the following is not a service?

A. Insurance

B. Mail delivery
o m
C. Medical checkup
.c
te
D. None of these
a
Answer: D
q M
c
M
6. A buyer’s perception of value is considered a trade-off between

A. Product value and psychic cost

B. Total customer value and total customer cost

C. Image value & monetary cost

D. Service value and monetary cost

Answer: B

7. Solutions used to minimize the marketing problems attributed to


heterogeneity include

A. Standardizing the service

B. Using multi-site location

C. Stressing tangible clues

D. None of these

Answer: A

8. Which of the following is not a objectives of service marketing?

Download more at McqMate.com


A. Promoting customer satisfaction

B. Building trust

C. Establish uniform price

D. None of these

Answer: D

9. Which of the following is not included in seven Ps of the marketing mix


given by Booms and Bitner?

o m
A. Process
.c
B. People
te
a
C. Politics

q M
D. Physical evidence
c
Answer: C
M
10. The following is not ways in which intangibility can be overcome

A. Visualization

B. Association

C. Documentation

D. Situation

Answer: D

11. SLEPT stands for

A. Social, Legal, Economic, Political, Technological

B. Social, Legal, Environmental, Political, Technological

C. Social, Legal, Environmental, physical, Technological

D. Social, Legal, Economic, Physical, Technological

Answer: A

Download more at McqMate.com


12. People have to physically present themselves so that they become
immersed within the service process. This type of service process is
referred to as

A. Possession processing

B. Physical processing

C. People process

D. None of these

Answer: C
o m
. c
t e service process?
13. Which of the following is not one of the
a
A. Physical evidence
q M
B. People processing c
C. Possession processingM
D. Information processing

Answer: A

14. This is when customers visit the service facility so that they are
personally involved through the service delivery process

A. Low-contractservice

B. High contract service

C. Medium contract service

D. Information processing service

Answer: B

15. ……………. Is based on the idea that customer expectations of the


service they will receive shape their perception of the actual service
encounter.

A. Service action

Download more at McqMate.com


B. Service satisfaction

C. Service recovery

D. Service quality

Answer: D

16. An approach that encompasses a wide range of relationships, not just


with customers, but also those that organizations develop with suppliers,
regulators, government, competitors, employees, and others, is referred to
as
o m
A. Relationship marketing
.c
te
B. Market exchange
a
C. Service failure
q M
D. Shared responsibility
c
Answer: A M
17. When there is little or no personal contract between customer and
service provider. This is classified as

A. Low-contractservice

B. Medium-contractservice

C. High-contractservice

D. Intense-contractservice

Answer: A

18. Select the name of the country having maximum percent of GDP
attributed to service

A. United states

B. China

C. Germany

D. India

Answer: A

Download more at McqMate.com


19. Which of the following is not an element of physical evidence?

A. Employee dress

B. Employee training

C. Equipment

D. Facility design

Answer: B

20. …………… is deference between customero


m
.c expectations and
perception.
e
at
A. Customer delight

q M
c
B. Customer satisfaction

C. Customer gap

D. Supplier gap
M
Answer: C

21. ……………. Is defined as the caring, individualized attention that the


firm provides its customers

A. Empathy

B. Responsiveness

C. Sympathy

D. Assurance

Answer: A

22. Which of the following is not a type of service encounters?

A. Remote encounters

B. Phone encounters

C. Face to face encounters

Download more at McqMate.com


D. Check in encounters

Answer: D

23. SSTs stands for …………….

A. Stable Service Technologies

B. Social Service Technologies

C. Smart Service Technologies

D. Self Service Technologies


o m
Answer: D
.c
te
24. ……………… are the only service adistributors which do not require
direct human interaction
q M
c
A. Electronic channels

B. SSTs
M
C. Direct service channels

D. Speculative channels

Answer: A

25. Intangibility, perishability, inseparability& variability are the


characteristics of

A. Product

B. Service

C. Goods

D. Both A&B

Answer: B

Download more at McqMate.com


Take Quick Mock/Practice test on this topic HERE

For Discussion / Reporting / Correction of any MCQ please visit discussion page by clicking on
'answer' of respective MCQ.

McqMate is also available on

PlayStore

o m
.c
te
a
q M
c
M

Download more at McqMate.com

You might also like