[go: up one dir, main page]

0% found this document useful (0 votes)
125 views4 pages

Answer: Vitamin C and Vitamins B Complex

The document defines key nutrition and health terms, including water-soluble and fat-soluble vitamins, cholesterol sources, carbohydrate types, essential amino acids, minerals, and conditions like obesity, anorexia, allergies, and addiction. It provides answers to questions about governmental food regulations, calorie content, and the roles of nutrients in the body.

Uploaded by

Twin Cadungog
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
125 views4 pages

Answer: Vitamin C and Vitamins B Complex

The document defines key nutrition and health terms, including water-soluble and fat-soluble vitamins, cholesterol sources, carbohydrate types, essential amino acids, minerals, and conditions like obesity, anorexia, allergies, and addiction. It provides answers to questions about governmental food regulations, calorie content, and the roles of nutrients in the body.

Uploaded by

Twin Cadungog
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

1. What are the water-soluble vitamins?

Answer: Vitamin C and Vitamins B complex

2. What vitamin helps in preventing hemorrhage and known as bandage vitamin?

Answer: Vitamin K

3. What do you call the thrombocytes that are tiny colorless disk-shaped and plays an
important part in the clotting process?

Answer: Platelets

4. What do you call the cholesterol that comes from food?

Answer: Dietary Cholesterol

5. What do you call the cholesterol that circulates in your blood?

Answer: Serum Cholesterol/Blood Cholesterol

6. What is the body’s most essential nutrient?

Answer: Water

7. What are the fat-soluble vitamins?

Answer: Vitamins A, D, E, and K

8. It must accompany smart eating for weight control.

Answer: Regular Exercise

9. _______ is a guideline for helping people choose a varied, balanced, and moderate diet.

Answer: Daily Food Guide

10. It is a fatlike substance found only in animal sources of food.


Answer: Cholesterol

11. What is the governmental agency responsible for food labels?

Answer: Food and Drug Administration (FDA)

12. These are the substances added for a specific effect.

Answer: Additives

13. ___________ is an excess body fat.

Answer: Obesity

14. How many calories are there in a pound?

Answer: 3,500 calories

15. It is an eating disorder characterized by an irrational fear of becoming obese.

Answer: Anorexia nervosa

135. It refers to the eating of large amounts of starches on days leading up to athletic
competition.

Answer: Carbohydrate Loading

16. It is when the body’s immune system overreacts to food substances.

Answer: Food Allergy

17. ___________ is using a medicine in a way that is not intended.

Answer: Medicine misuse

18. It is the ability to be physically active.

Answer: Physical Fitness


19. Of the existing 22 amino acids, how many are considered to be essential in the diet?

Answer: 9 amino acids

20. What are the complex carbohydrates?

Answer: Starches

21. What mineral helps build red blood cells?

Answer: Iron

22. It is a fat-soluble vitamin that enhances the absorption of calcium and therefore aids in
the formation and maintenance of bones and teeth.

Answer: Vitamin D

23. What are the simple carbohydrates?

Answer: Sugars

24. What is the primary role of carbohydrates in the body?

Answer: To provide energy

25. ____________ is the sole source of energy used by the brain.

Answer: Glucose

26. It is a B vitamin that is a factor in energy metabolism and supports normal vision and
skin health.

Answer: Vitamin B2 or Riboflavin


27. ___________ is an excessively rapid heartbeat.

Answer: Tachycardia

28. It is a bad breath.

Answer: Halitosis
29. ____________ is a condition in which a person can no longer control his or her need or
desire for a drug.

Answer: Drug Addiction

30. It is any chemical or agent that causes cancer.

Answer: Carcinogen

You might also like